Zilveren sieraden schoonmaken op de juiste manier. Hoe doe je dat?

Zilveren sieraden schoonmaken op de juiste manier. Hoe doe je dat?

Allereerst is het handig om je sieraden niet te dragen bij intensief werk. Als je werk gaat doen waarbij je handen vies worden of wanneer je in aanraking komt met bijtende stoffen is het beter om je sieraden even uit te doen! Op deze manier gaan ze langer mee en heb je een stuk minder moeite met het schoonhouden van je sieraden. Zilveren sieraden schoonmaken wordt op deze manier al een stuk minder moeilijk.

Daarnaast is het ook handig om je sieraden uit te doen wanneer je gaat sporten of in contact komt met water. Wanneer je namelijk zweet of in contact komt met chloor/zout water kunnen je sieraden hier niet zo goed tegen. Daarom is het ook handig om, wanneer je toch per ongeluk je sieraden hebt aangehouden bij deze activiteiten, ze goed af te spoelen met water. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer je wacht, hoe meer effect dit heeft op je sieraden. Zilveren sieraden schoonmaken is dus meer dan alleen het schoonmaken! Je moet ze ook schoonhouden.

Maar hoe maak je je sieraden op de juist manier schoon wanneer je uitslag begint te zien? Bij zilver is het heel goed mogelijk dat je sieraad zwart of groen uitslaat nadat je ze een tijd hebt gedragen. Dit komt door bijvoorbeeld de zuurgraad van je huid of je transpiratie. Bij ieder persoon kan het dus verschillen hoelang dit duurt voordat je wat uitslag begint te zien.

Wanneer je sieraad wat groen uitslaat kun je dit het beste behandelen met een reinigingsvloeistof voor sieraden. Je legt je sieraad in de reinigingsvloeistof en wrijft het daarna goed in met een poetsdoekje tot je sieraad weer een mooi zilveren kleur krijgt! Zo draag jij altijd een mooi zilveren sieraad, zonder ernstige uitslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *