Zilveren oorbellen, kettingen en armbanden, maar is het wel echt zilver?

Zilveren oorbellen, kettingen en armbanden. Je draagt ze misschien wel dagelijks! Maar is dit wel echt zilver? En wat houdt 925 sterling zilver in? Die vragen gaan we beantwoorden in deze blog.

Eastical.nl verkoopt veel verschillende zilveren sieraden. Maar we horen ontzettend vaak voorbij komen ‘’wat betekenen de ingegraveerde cijfers 925?’’. 925 is het soort ‘’legering’’ dat is gebruik om het sieraad te maken. Je mag alleen het teken 925 op je sieraad vermelden wanneer het sieraad ook echt gemaakt is van de legering 925. 

Maar nu horen we je weer denken. Wat is een legering? Nou, een legering is een mengsel van verschillende metalen. Jouw ketting of zilveren oorbellen zijn dus niet compleet van zilver, maar van nog een metaal. Bij onze sieraden is dit koper.

Dit komt omdat wanneer je een sieraad van 100% zilver maakt, je sieraad niet stevig genoeg is om te dragen. Je buigt het veel te makkelijk en we willen natuurlijk niet dat jouw sieraad al na 2 dagen kapot is! Daarom wordt het zilver gemengd met een klein beetje koper om toch een stevig sieraad te maken. 

Het getal 925 zilver is dus niet zomaar een getal. Dit houdt in dat het sieraad voor 92,5% van zilver is en dat het overige een ander metaal is. De combinatie tussen zilver en dit andere metaal wordt een legering genoemd en nu weet je dus waarom het zo belangrijk is om ook nog een ander metaal in de zilveren sieraden te gebruiken! We willen niet extra verdienen door een armband ter verkopen met minder zilver, maar we willen je de kwaliteit bieden die je verdient!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *